Svaki event novi je izazov, težnja je izaći iz okvira, ponuditi nešto novo, uvijek posebno, uvijek drugačije i jedinstveno.

Gastronomija Istre – istarsko blago

Istra

Mistična i tajnovita, crne, crvene, sive i bijele zemlje, brdovita i primorska, zelena i plava….. jedinstveni mikroklimatski poluotok južne Europe koji obiluje suncem i djevičanskom prirodom, gdje se uzgajaju vrhunske namirnice. Istra je i mistična, čarobna, obiluje legendama i jedinstvenim lokacijama za nezaboravne trenutke otkrivanja novih gastronomskih i kulturno povijesnih priče, kroz užitke svih osjetila. 

Vino, maslinovo ulje, kozji, ovčiji i kravlji sir, istarski pršut, riba, meso istarskog goveda – boškarina, šparuge, tartufi, šafran, lješnjak, kruške motovunke, smokve, trešnje, gljive, masline, rukola, maslačak, matovilac, ružmarin … neprocijenjiva su blaga Istre, koja u rukama Cheff-a Roberta Perića pričaju priču iz davnina, priču o domaćim okusima i mirisima specifičnim za Istarski poluotok, pretočenu u vrhunska jela, u jedinstvenoj modernoj gastronomskoj priči iz Istre.

Tekst preuzet sa stranice Turističke zajednice