Svaki event novi je izazov, težnja je izaći iz okvira, ponuditi nešto novo, uvijek posebno, uvijek drugačije i jedinstveno.

22.02.15.

Choco & Wine Fest Brtonigla 2015

Choco & Wine Fest po drugi puta održao se u Brtonigli, gradu vina ali i čokolade. Manifestacija, na kojoj uživaju najmlađi kao i iskusniji čokoljupci, iznenadila je novim proizvodima izrađenim od čokolade. Naravno, pored noviteta ovogodišnjeg programa, sve delicije mogle su se degustirati uz čašicu vrhunskih vina brtoniškog kraja.

I ove godine na "Choco & Wine Festu", LF catering se predstavio sa svojim čokoladnim delicijama. Cheff Robert Perić pripremio je tri tipa lizalica s tamnom, mliječnom i bijelom čokoladom u kombinaciji s pistachiom, kokosom i šećerom u granulama. Od noviteta predstavljeni su "Ekleri" punjeni kremom mliječne čokolade i istarske rakije "Erbe luigie", te štrudel od lisnatog tijesta s kaduljom, punjen kremom od čokolade.

Na ovogodišnjam festivalu čokolade LF catering je predstavio i novi čokoladni desert, a sve u cilju kombinacije svjetske gastronomske delicije čokolade i istarskih domaćih namirnica. Dok smo prošle godine sljubljivali čokoladu i Istarsku malvaziju, bisku i medenicu, ove godine Cheff Robert Perić premjerno je predstavio novi desert: "Čokoladni bokun s kremom od mladog koromača punjen bevandinom od odležanog Istarskog terana"...

Krema od mlijeka, jaja, želatine, mliječnog slatkog vrhnja i koromača.... Iskuhani odležani Istarski teran i šećer ..... Sjajni preljev od 24 % masnog kakaa, vode, šećera i slatkog vrhnja ... Dekor od čokolade i bakrenog praha ... 

Još jedan desert u klasi Maestra choccolatiera Roberta Perića, koji ponovno provocira tradicionalne istarske okuse vezane na čokoladu, evolucija istarskih deserata u rukama vrhunskog cheff-a.I kada je prije 17 godina na svom završnom ispitu za Maestra Choccolatera mladi chef Robert Perić premijerno sljubljivao čokoladu I maslinovo ulje, te čokoladu i tartufe, kada su te kreacije bile ispredvremenske i mnogi nisu vjerovali u njihov uspijeh, vrijeme je pokazalo da sklad čokolade, maslinovog ulja i tartufa čini poseban gastronomski doživljaj.

U novim kombinacijama s mladim i odležanim vinima iz Istre, Robert Perić nastavlja svoj put vodećeg kuhara moderna istarske gastronomije s ciljem izgradnje modernih istarskih priča kao dio prepoznatljive gastronomske scene u evropskoj i svjetskoj gastronomiji.

Перший онлайн кредит на карту до 15 000 гривень або позика онлайн на картку. Нам довіряють більше 200 000 клієнтів по всій Україні. Подайте онлайн заявку. Хочете взяти швидкий кредит онлайн на карту в Україні? Дуже просто, треба подати необхідні документи і чекати на результат МФО.