Svaki event novi je izazov, težnja je izaći iz okvira, ponuditi nešto novo, uvijek posebno, uvijek drugačije i jedinstveno.

22.02.15.

Choco & Wine Fest Brtonigla 2015

Choco & Wine Fest po drugi puta održao se u Brtonigli, gradu vina ali i čokolade. Manifestacija, na kojoj uživaju najmlađi kao i iskusniji čokoljupci, iznenadila je novim proizvodima izrađenim od čokolade. Naravno, pored noviteta ovogodišnjeg programa, sve delicije mogle su se degustirati uz čašicu vrhunskih vina brtoniškog kraja.

I ove godine na "Choco & Wine Festu", LF catering se predstavio sa svojim čokoladnim delicijama. Cheff Robert Perić pripremio je tri tipa lizalica s tamnom, mliječnom i bijelom čokoladom u kombinaciji s pistachiom, kokosom i šećerom u granulama. Od noviteta predstavljeni su "Ekleri" punjeni kremom mliječne čokolade i istarske rakije "Erbe luigie", te štrudel od lisnatog tijesta s kaduljom, punjen kremom od čokolade.

Na ovogodišnjam festivalu čokolade LF catering je predstavio i novi čokoladni desert, a sve u cilju kombinacije svjetske gastronomske delicije čokolade i istarskih domaćih namirnica. Dok smo prošle godine sljubljivali čokoladu i Istarsku malvaziju, bisku i medenicu, ove godine Cheff Robert Perić premjerno je predstavio novi desert: "Čokoladni bokun s kremom od mladog koromača punjen bevandinom od odležanog Istarskog terana"...

Krema od mlijeka, jaja, želatine, mliječnog slatkog vrhnja i koromača.... Iskuhani odležani Istarski teran i šećer ..... Sjajni preljev od 24 % masnog kakaa, vode, šećera i slatkog vrhnja ... Dekor od čokolade i bakrenog praha ... 

Još jedan desert u klasi Maestra choccolatiera Roberta Perića, koji ponovno provocira tradicionalne istarske okuse vezane na čokoladu, evolucija istarskih deserata u rukama vrhunskog cheff-a.I kada je prije 17 godina na svom završnom ispitu za Maestra Choccolatera mladi chef Robert Perić premijerno sljubljivao čokoladu I maslinovo ulje, te čokoladu i tartufe, kada su te kreacije bile ispredvremenske i mnogi nisu vjerovali u njihov uspijeh, vrijeme je pokazalo da sklad čokolade, maslinovog ulja i tartufa čini poseban gastronomski doživljaj.

U novim kombinacijama s mladim i odležanim vinima iz Istre, Robert Perić nastavlja svoj put vodećeg kuhara moderna istarske gastronomije s ciljem izgradnje modernih istarskih priča kao dio prepoznatljive gastronomske scene u evropskoj i svjetskoj gastronomiji.