Svaki event novi je izazov, težnja je izaći iz okvira, ponuditi nešto novo, uvijek posebno, uvijek drugačije i jedinstveno.

09.05.12.

Dinner in the sky

ISTRIJANI ZAVLADALI ZAGREBAČKIM NEBOM

Dana 9.svibnja 2012 hrvatska gastro scena postala je bogatija za još jedan svjetski kulinarski event a dva vrhunska cheff-a zakuhala su zagrebačko nebo iznad hipodroma. U organizaciji Electrolux-a, a uz pomoć restorana Les Ponts iz Zagreba i LF cateringa iz Pule iznad zagrebačkog hipodroma na 55 metara visine u srijedu u 12h u nebo su se vinuli prvi gosti i novinari.

Užitak konzumiranja hrane na toj visini začinili su cheff-ovi Ante Udovičić iz restorana Les Ponts i Robert Perić iz LF cateringa – Pula ujedano i učitelj u školi za turizam i ugostiteljstvom Pula. Domaćin gourmeta, Nikola Baćac kao manager Les Pontsa i gastronom uveo je goste u jednosatnu priču pod zagrebačkim nebom te za početak poslužio fenomenalni Rose Flaminio od Tomaza i Malvaziju Avangarde Tomaz, na izbor gostima da sljube uz jelo. A kao hladno predjelo servirana je stisnuta terina od jadranske hobotnice na salsi od crvene naranče s ekstra djevičanskim maslinovim uljem– kulinarsko umijeće mladoga cheff-a Ante Udovičića iz Les Pontsa.

Za osvježenje nakon morskog jela poslužena je Erba Luigia destilat vinarije Rossi koja je svojom limunskom notom savršeno preusmjerila menu na mesno glavno jelo. Za glavno jelo pobrinuo se cheff Lf cateringa Robert Perić sa sporo ukuhavanim rebrima od boškarina serviranim uz mlačnu mišancu, bijele i zelene šparoge te mlade listovne „bljušta“. Uz glavno jelo poslužena je Borgonja mladog i uspješnog Istarskog vinara Damjanića.

I na kraju desert u maniri vrhunskog cheff-a, maestra choccolatiera Roberta Perića, rolada od proljetnog mladog graška s kremom od malanzane na colins-u od bazge s karameliziranim žličnjakom od istarske skute, desert kreiran posebno za ovu priliku. Nadaleko poznati Muškat momjanski od Kozlovića sljubljen je uz ovo jelo a kao digestiv, prilikom spuštanja sa zagrebačkog neba, poslužena je Biska Rossi. Dodatni charm hrani udjelilo je ekstra djevičansko maslinovo ulje Ville Letan, kupaža domaćih i stranih sorti, izuzetne arome.